Ρύθμιση κόκκινων δανείων και οφειλών προς δημόσιο και ταμεία

Ανοίγει η πλατφόρμα για ρύθμιση κόκκινων δανείων και οφειλών προς δημόσιο-ταμεία. Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και οι ενδιαφερόμενοι αγρότες.

Θέμα ημερών θεωρείται πλέον το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη ρύθμιση οφειλών προς την παλιά ΑΤΕ και τα υπόλοιπα τραπεζικά ιδρύματα που έχουν περάσει στον εκκαθαριστή.

H ρύθμιση θα «τρέξει» παράλληλα με τον εξωδικαστικό μηχανισμό, στον οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν και οι αγρότες που έχουν χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, μετά την υποβολή αίτησης στην πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, www.keyd.gov.gr.

Δίνεται η δυνατότητα σε αγρότες δανειολήπτες, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία και παράλληλα, να ρυθμίσουν τα αγροτικά κόκκινα δάνεια, πετυχαίνοντας διαγραφές κεφαλαίου έως και 60%.

Η ρύθμιση, που θα διαρκέσει για διάστημα έξι μηνών, προβλέπει «κούρεμα» μέχρι και 60% στα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια ανάλογα με τις εμπράγματες εξασφαλίσεις, αλλά και την οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη.

Η GeoProject αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία εκ μέρους των ενδιαφερόμενων αγροτών. Επικοινωνήστε μαζί μας για περαιτέρω διευκρινήσεις και πληροφορίες