Επιδότηση δανείου πρώτης κατοικίας: Ανοικτή η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για επιδότηση της δόσης του δανείου τους, στην πλατφόρμα για όσους έχουν δάνειο με υποθήκη την πρώτη κατοικία και έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό (covid-19). Επισημαίνεται ότι η δόση του δανείου τους, μπορεί να φτάσει έως και το 90%.

Οι δανειολήπτες μπορούν να εισέρχονται στη νέα πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxisnet και να δηλώνουν ποια είναι η πρώτη τους κατοικία.

Τα υπόλοιπα στοιχεία το σύστημα αντλούνται από την ΑΑΔΕ και σε συνεργασία με τις τράπεζες θα πραγματοποιείται έλεγχος και διασταύρωση των στοιχείων προκειμένου να καθοριστεί αν ο αιτών είναι επιλέξιμος ή όχι.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή από 03.08.2020 έως και 30.09.2020, προκειμένου εντός του Οκτωβρίου 2020 να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής των δανειοληπτών και να ξεκινήσουν οι σχετικές πληρωμές.

Στο νέο πρόγραμμα – γέφυρα μπορούν να ενταχθούν φυσικά πρόσωπα – εργαζόμενοι σε κλάδους που έχουν πληγεί, άνεργοι που λαμβάνουν έκτακτη στήριξη και ελεύθεροι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε πληγέντες κλάδους.

Για να ενημερώνεστε για ό,τι νεότερο υπάρχει σχετικά με το νέο αυτό πρόγραμμα επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας και για την υποβολή της αίτησή σας, στα τηλέφωνα: 28310 40818 και 693 4309 965 ή στείλτε μας e-mail στο info@geoproject.gr .